Но натрапчивото натрапчиво разстройство (или OCD) не е смях.

Но натрапчивото натрапчиво разстройство (или OCD) не е смях.

С любезното съдействие на Shutterstock.

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор, а създателят от един от най -високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Има тревожна нова тенденция: Жените, които се опитват да избегнат наддаването на тегло по време на бременност. Това не само излага майка и бебето на риск, но всъщност увеличава риска на детето от затлъстяване. Хранителната дива обяснява.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS хранителни дива на 29 април 2014 г. 2-минутно четене

Наднормено тегло, докато бременната излага на риск и майка, и бебе.

Но аз съм еднакво загрижен за друга по -рядко срещана, но нарастваща тенденция: жените, които са толкова решени да не се „мазнини“ по време на бременността, че всъщност диети и упражнения до крайни бременности, за да избегнат наддаване на пробвай тук тегло.

Тези заблудени майки – които често имат история на хранителни разстройства или разстроен образ на тялото – са изложени от нереалистично медийно отразяване на известни личности, които остават невъзможно тънки по време на бременността си и се снимат в бикини, на пръв поглед минути след раждането.

Ще бъдете бременна само за 9 месеца, но вашето бебе може да бъде засегнато за цял живот.

Фактът е, че ако не спечелите подходящо количество тегло по време на бременност, излага на бебето си на краен риск. Когато не ядете достатъчно калории, е много вероятно да не получавате достатъчно протеини, желязо и други хранителни вещества, които са от съществено значение за здравословното развитие. Когато мама е недохранена, бебетата е по-вероятно да се раждат предварително и могат да страдат от учебни и поведенчески разстройства и други увреждания.

Диетата по време на бременност води до затлъстяване при деца

И как е това за ирония? Скорошно проучване установи, че бебетата, родени от майки, които не наддават достатъчно тегло по време на бременност, са изложени на повишен риск от детско затлъстяване. Всъщност те са почти толкова вероятно да са затлъстели, колкото бебетата, родени от затлъстели майки!

Когато бременните жени не консумират достатъчно калории, плодът по същество развива метаболизъм на глад, програмиран да грабне и да се мотае върху всеки Калория, която идва по пътя си. Този метаболизъм става постоянно кодиран и го настройва/или нея за цял живот на борби за тегло.

Понякога, разбира се, неспособността на майката да натрупва достатъчно тегло се дължи на фактори извън нейния контрол. Ако имате проблеми с наддаването на тегло, моля, консултирайте се с вашия OB или специалист по хранене за подкрепа. Но моля, не излагайте умишлено бебето си на риск, за да запазите фигурата си. Ще бъдете бременна само 9 месеца, но бебето ви може да бъде засегнато цял живот.

Ако сте имали хранително разстройство или се чувствате неудобно за наддаването на тегло на бременността, моля, включете вашия OB, както и специалист по хранене и/или психично здраве, за да ви осигури медицинската, хранителната и емоционалната подкрепа ( и вашето бебе) се нуждае през цялата ви бременност.

ресурси

Ръководството за хранене на хранителната дива за калории и наддаването на тегло по време на бременност

Проследяващ тегло на бременността

За автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Разберете какво наистина поставя диагнозата OCD и как да го лекувате.

от Sanaz Majd, MD House Call Doctor 7 юни 2012 г. 4-минутен readepisode #96 Играйте пауза Слушайте какво е натрапчиво Натрапчиво разстройство (OCD)? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Виждали ли сте филма толкова добър, колкото се получава? В него Джак Никълсън изобразява особен герой с поредица от причудливи ежедневни съчетания, включително да се събужда да изпълнява ексцентричен ритуал за краката, да вечеря в една и съща трапезария всеки ден, използвайки собствените си прибори за домашни препятствия, изискваща една и съща сервитьорка всяка храна (до Смисълът да я спаси от неприятностите си, за да я върне на работа възможно най-скоро, за да му сервира), да се върне у дома, само за да извърши още един сложен ритуал с мъртвия болт на вратата си и да изпита екстремна гермофобия, когато е принуден да вземе сладкото на съседа- AS-BE-BE PUPPY.

Може би сте познавали някой, който е бил прекалено загрижен за чистотата или който е разработил ритуали за ежедневието. И вероятно сте си помислили „колко абсурдно!“ Но натрапчивото натрапчиво разстройство (или OCD) не е смях.

Какво всъщност е OCD? Само защото харесвате нещата чисти или организирани, това означава ли, че имате болестта? А какво ще стане, ако имате диагноза OCD? Има ли нещо, което можете да направите по въпроса? Бих искал да се справя с тези проблеми в моя епизод днес ..

Какво е OCD?

OCD всъщност е вид тревожно разстройство и се среща само в около 3% на населението. Семейната анамнеза за тревожни разстройства е често срещана при тези с OCD. Признаците на OCD често започват в младите – в юношеството или началото на 20 -те.

Диагнозата изисква два компонента-наблюдения и принуди-просто като името подсказва:

Мандерите често са повтарящи се, натрапчиви мисли, образи или идеи, които са притеснителни и провокиращи тревожност; като страх от микроби, необходимостта от ред или страх от вреда и т.н. Бедният характер на Джак наистина изпитва всичко по -горе.

принудителните способности са стереотипни импулсивни действия или ритуали, които се извършват, за да помогнат за облекчаване на предизвикателността на тревожността и страданието. Примери са повтарящи се ръчни миещи се (както при характера на Джак във филма), броене, пренареждане, докосване и проверка.

Последиците от OCD

Тези мании и принуди са доста смущаващи за пациента и техните близки, най -вече поради интензивността на изпитването на тревожност и времето, необходимо за изпълнение на принудите. OCD пречи на социалните, образователните, междуличностните и професионалните аспекти на човека на човека. Като цяло това е доста трудно и често деактивиращо преживяване за тези, които страдат от него. За щастие, героят на Джак работи от дома-не вариант, който много пациенти в реалния живот с OCD могат да избират.

Сякаш това не е достатъчно, за съжаление няколко други психиатрични разстройства често са свързани и съжителстват с OCD:

страници

12next ›Последно» Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

за автора

sanaz majd, md

dr. Sanaz Majd е сертифициран от борда лекар по семейна медицина, завършил Медицинския колеж в Университета на Дрексел във Филаделфия. Нейните специални интереси са женското здраве и образованието на пациентите.

С полярния вихър в разгара си и се надявам Любим спорт, при тези студени и снежни условия? ”

от Brock Armstrong Get-Fit Guy 26 февруари 2019 г. 9-минутен readepisode #377 Играйте пауза Слушайте ли е някога твърде студено, за да спортувате на открито? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Може да ви изненада, че учените всъщност са предположили, че никоя температура е твърде студена, когато става въпрос за упражняване на открито. Вярно е. Почти всички са безопасни да тренират в студено време. Вероятно трябва да изберете някои тренировки с висока интензивност, които генерират топлина, вместо по-хладна тренировка като йога, но тялото ви ще направи най-прозрачното си, за да поддържа основна температура от 98,6 градуса, независимо какво решите да направите-стига да следваме няколко Необходими предпазни мерки.

Всъщност, според д -р Кастелани, водещ автор на документ за 2012 г. за предизвикателства за здравето и ефективността по време на спортни тренировки и конкуренция в студено време, се оказва, че въпреки че на студа може да се мисли за Колкото и да е опасно и неудобно, повече хора са ранени да упражняват в жегата, отколкото да упражняват в студа.

Едно от най -големите неща за нашите човешки чували е, че когато спортуваме, телата ни генерират достатъчно топлина, за да ни направят Чувствайте се много по -топло, отколкото наистина е

Едно от страхотните неща за нашите човешки чували е, че когато упражняваме телата ни генерират достатъчно топлина, за да ни накарат да се чувстваме много по -топли, отколкото наистина е навън. Изследванията предполагат, независимо какво казва термометърът, тялото ще работи усилено, за да поддържа здравата и щастлива температура от 98,6 ° F. Тази работа малко се върти върху нас, тъй като може да доведе до по -високо ниво на възприемане на усилия, но ще влезем в това по -късно.

Какво се случва, когато изстинем?

Кога Ядрото ви (или вашият торс) е хубаво и топло, позволява кръвта да тече към крайниците. Но когато ядрото ви стане твърде студено, тялото ви спира да изпраща толкова кръв към крайниците и го съхранява за вашите жизненоважни органи и мозък. И така, кой е най -добрият начин да запазите ръцете и краката си топли? Загрейте ядрото си чрез физическа активност!

Не само основното отопление също ни поддържа в безопасност. Тялото има много механизми, които ни предпазват от студа. Дори този хрема нос помага да ви пази. Когато ви е студено, вътрешността на носа ви се овлажнява, за да се овлажни студения, сух въздух, който вдишвате. Течността на носа идва от излишните течности, които в крайна сметка изтичат от ноздрите ви.

Всички вероятно сме чували история за приятеля на нечий братовчед, който замръзна белите си дробове, докато спортува навън. Е, моля, не давайте никаква доверие на тази приказка или се притеснявайте от леден студен въздух, удрящ белите ви дробове, защото по принцип е невъзможно студен въздух да повреди белите ви дробове. Кенет У. Рудел, директор на респираторните изследвания и лабораторията по физиология на човека в университета в Меривуд, казва, че колкото и да е студен е въздухът, до момента, в който достигне до белите ви дробове, това е телесна температура.

Интересно е, че е интересно, че е телесна температура.

Интересно е, че е Нещо, наречено астма, предизвикана от упражнения, е нещо, което някои хора твърдят, че получават от тренировка в студа, но това дразнене на дихателните пътища всъщност е причинено от сухота, а не от студа. Случайно е, че студеният въздух също е доста сух, така че същите тези хора вероятно биха имали същия проблем, докато се упражняват в еднакво сухо, но горещо време.

Преди да вляза в частта на съветите на бързото И мръсна тема, искам да подчертая, че въпреки че упражненията за студено време са безопасни за почти всички, може да искате да внимавате, ако имате определени условия. Състояния като астма, сърдечни проблеми или болестта на Рейно може да изискват проверка с Вашия лекар, за да прегледа всички специални предпазни мерки поради вашето състояние или вашите лекарства.

Обличайте се по подходящ начин

Правилото на палеца е да се обличате на слоеве.

Първият слой трябва да бъде синтетична тъкан, която ще избие влага далеч от кожата ви.

Полиестер – утинг (ниска абсорбция на вода) < /p>

найлон – утимване (ниска абсорбция на вода)

Вторият слой трябва да осигури някаква изолация или таванско помещение (за което ще говорим по -късно)

руно (без облицовка или облицована) – почти никаква абсорбция на вода, висока стойност на таванско помещение

купчина – ниска абсорбция на вода, устойчива на дъжд, устойчив на вятъра

вълна – ниска абсорбция на вода, устойчив на дъжд

Третият слой (обикновено тип черупка) трябва да бъде ветроустойчив и водоустойчив.

gore -tex – Индустриалният стандарт за това, че е водоустойчив и дишащ

gore xcr – същото a Gore -Tex, но по -леко

събитие – подобно на Gore -Tex

silnylon – a Смес от силиций и найлон, доказателство за вятър и дъжд, но с ниска дишане

DWR – Устойчиви водоустойчиви тъкани, покрити с дъжд, обикновено и ветровито. Изработен от памук. Памукът губи силата си за затопляне в момента, в който става потен или мокър. Всъщност съм имал памучни ризи да се потят и след това да замръзвам в кожата си в миналото. Този пластир на кожата никога не е бил същият оттогава.

страници

123next ›Последно» Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран здравен специалист по всички индивидуални въпроси и проблеми.

За автора

Брок Армстронг Get-Fit Guy

Брок Армстронг беше домакин на подкаста Get-Fit Guy между 2017 и 2021 г. Той е сертифициран фитнес лидер на AFLCA Group с обозначение в преносимо оборудване , NCCP и CAC Triathlon треньор и TNT сертифициран треньор. Той също е в Съвета на съветниците на Института за първичен здравен треньор и гост -член на Института за човешки потенциал.

Следвайте Facebook LinkedIn Pinterest Абонирайте се за подкаст на Get-Fit Guy Spotify Google Stitcher от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS хранителна дива 15 юни 2010 г. 1-минутна прочетена

бърз съвет: Без глутен зърна

Целиакията е непоносимост към глутен, протеин, открит пшеница, ръж и ечемик. За тези с болестта консумацията на тези зърна може да причини сериозен храносмилателен дистрес и недостиг на хранителни вещества. Смята се, че Celiac засяга около един на всеки 250 души, но по -голямата част от хората със състоянието не осъзнават, че го имат. Обикновено може да се диагностицира (или изключи) с кръвен тест и/или биопсия. Хората с целиакия трябва напълно да избягват източници на глутен. За щастие, има много вкусни безглутенови зърна и нарастващ брой налични продукти без глутен. Райс, каша, просо и киноа са популярни варианти за тези, които избягват глутен.

С любезното съдействие на Shutterstock

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N , CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран хранител, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Яйцата отново правят заглавия. Но вярно ли е, че яденето на яйце е толкова лошо, колкото пушенето на цигара? Хранителната дива отделя факта от художествената литература.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 31 август 2012 г. 2-минутно четене

от Monica Reinagel, M.S., L.D./N.

q. Добре ли е да ядете едно или две яйца за закуска всеки ден? Холестеролът ми е на ОК и съм със здравословно тегло. Просто търся опции за закуска с ниски въглехидрати.

a. Въпросът ви е навременен. Подобно на вас, аз оценявам яйцата като вкусен начин да добавя протеин към закуската си. Добавете малко зеленчуци и сръчно превръщате закуската от обичайния въглерод в най-здравословното хранене на деня. Ако имате копие на моята книга, тайни за здравословна диета, погледнете на страница 200 за моята супер лесна рецепта за зеленчуци Frittata-една от любимите ни закуски тук, на бързи и мръсни съвети.

Contents

healthblog